Intermittent fasting nu este o dieta si totusi slabesti.

 In Official Blog

Intermittent Fasting sau postul intermitent nu este dieta. Intermittent fasting este o abordare de partajare a meselor. Cum incepi postul intermitent?

Postul Intermitent este o abordare foarte inteligenta si poate sa iti aduca diverse beneficii. Pentru inceput, este necesar sa iti faci o autoevaluare a stilului de viata si a intervalului in care ai cel mai mare consum caloric/ ora.

 

 

Care sunt primii pasi in postul intermitent?

Am folosi postul intermitent ca abordare de partajare a meselor de mai bine de 4-5 ani devenind azi un stil de viata. Atat in pregatirea pentru Campionatul National de culturism si fitness cat si in momentul in care doream sa pastrez o greutate constanta.

Primul pas consta in a evalua frecventa meselor pe parcursul unei saptamani. O sa observi ca incepand de la prima masa si pana la ultima masa exista un interval de 15-16 ore. In acest interval stomacul poate procesa mai multa mancare deoarece nu urmarim un interval optim.

In viata fiecarui om exista un bioritm si in care avem nevoie de energie si de odihna. Astfel identificam ora de trezire (aproximativa) si o ora de somnolenta(stare de somn care sa nu fie afectata de dispozitive luminoase).

 

Cum iti alegi fereasta de alimentare?

Daca stilul tau de viata si nivelul tau de activitate iti permite sa ai aceasta abordare nutritionala poti sa incepi. Scopul acestei abordari este de a reduce fereasta de alimentare de la 16 ore la un interval de 10 – 8 ore pe zi.

Personal, am reusit sa mentin fereasta de 8 ore, uneori reducand chiar pana la 6 ore. In cazul unui om care are un consum energetic constant si desfasoara o activitate solicitanta toata ziua (exemplu: munca fizica intensa) nu este recomandata o astfel de activitate deoarece corpul sau are un consum caloric crescut.

 

Intermittent fasting pentru sedentari

 

  • Fa-ti o evaluare a stilului tau de viata .
  • Gaseste fereasta optima de 10-8h in care sa te alimentezi.
  • Profita de aceste mese sa fie cat mai sanatoase si sa iti ofere toti nutrientii necesari.
  • In afara ferestrei de alimentare, asigura-te ca te hidratezi corespunzator (a se evita alte surse de lichide in afara de apa si ceai neindulcit).

 

Postul intermitent se adreseaza oamenilor care au o disciplina alimentara. Organismul se adapteaza fantastic avand o setare a ceasului biologic incat reglezi tranzitul. Starea de foame o sa intervina in mod normal mai devreme pentru cei care obisnuiau sa consume mic dejun. Dupa o anumita perioada starea de infometare o sa apara fix in apropierea intervalului dorit. Tine mine ca e necesar sa ne hranim pentru nutrientii necesari corpului si nu sa mancam datorita poftei.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
dieta sanatoasa vegetarian nutritionist educatie nutritionala alin diaconu bucuresti romania cum slabesc slabire calorii vegetale