Top 5+1 greseli la tractiuni – antrenor personal Bucuresti
Tractiunile reprezinta unul din exercitiile de baza ale oricarui sportiv. Am ales azi sa discutam despre tractiuni deoarece vad mereu executii gresite in sala.
1. Tractiunile corecte sunt complete!
Semitractiunile, daca le pot numi asa, iti stimuleaza cu accent bicepsul incat nu permite o extensie si o contractie totala in care greutatea sa fie preluata de dorsal. Daca exista un punct Zero cand esti in extensie (cu bratele intinse) si un punct 10 unde esti in contractie maxima – afla ca o tratiune intre valorile 3 si 6 nu reprezinta o tractiune completa. Alege o priza in care bratele sa fie complet extinse ca si cum ai vrea sa stai agatat 2 minute si un punct de finalizare al miscarii cu bara sub barbie.
2. Cum se fac tractiunile corect?
In efectuarea tractiunilor multe persoane uita de contractia scapuara.
Solutia este sa iti imaginezi ca prinzi un stilou intre omoplati urmand apoi sa ridici pieptul prin cambrarea coloanei. Acesta ar fi un exercitiu necesar celor care nu pot efectua tractiuni full.
3. Cum respiri corect cand faci tractiuni?
Un aspect foarte important unde sunt atent mai ales la incepatori este sa ii invat sa respire corect pe timpul exercitiului. Oxigenul are un rol fundamental in alimentarea creierului si a muschilor pentru toate procesele oxidative.
Astfel, pentru a putea sa ducem un set complet cu o respiratie sincronizata pe miscare o sa inspiri pe momentul de tragere si expiri pe momentul de revenire. Pentru a retine mai usor eu am simplificat explicatia in: tragi bara – tragi aer.
4.Tractiunile corecte sunt fara balans!
Contractia dorsalului este necesara sa se efectueze intr-un mod cat mai strict. Momentul in care intri in balans presupune o schimbare a unghiului de executie si respectiv alte momente de tensiune musculara si articulara. Miscarile impulsive nu doar ca strica eficienta tractiunii, dar poate aduce si accidentari asupra umarului.
Sfat: alege un personal trainer care sa te tina de picioare in timpul executiei sau foloseste o banda de rezistenta.
5.Tractiunile la helcometru.
Una dintre cele mai des intalnite greseli de executie presupune hiperextensia lombara in momentul de executie la helcometru. Pentru a compensa lipsa de forta a dorsalului miscarea se triseaza utilizand extensia lombara.
In acest mod spatele este curbat excesiv iar actiunea este a muschilor lombari punand tensiune pe coloana (zona lombara).
BONUS:De ce nu se fac tractiunile la ceafa?
Este poate cea mai putin cunoscuta insa cu efecte puternice de afectare a umarului.
Tractiunile la ceafa sunt contra-indicate deoarece cofa rotatorilor nu permite un unghi atat de accentuat plus o executie sub tensiune si se produce inflamatia. Daca antrenorul tau iti propune acest exercitiu arata-i acest articol.
O sa descriu pe larg ce se intampla cu articulatia umarului tau cand faci tractiuni la ceafa intr-un articol viitor.
🏅Pentru un #lifestyle #sănătos!
Educam #Romania in #fitness🏋️♀️ si #nutritie!🥇#ArmuraBody
🌏
📩ABONEAZA-TE pe site pentru articole noi prin e-mail ✅ ABONARE AICI
🏆Programari pentru cei din #Bucuresti #personaltrainer & #nutritionist.
-
Acces Grup VIP + Curs de Nutritie (Abonament 100€/luna)493 lei / luna
-
8 sessions890 lei
-
Atelier practic de psihonutritie (Produs 697)697 lei
-
Atelier practic de psihonutritie (Produs 497)497 lei
-
Atelier practic de psihonutritie (327)327 lei
-
Curs Restart 500 x 4500 lei for 4 luni
-
Pachet fara mentor x 21.200 lei for 2 luni
-
Pachet fara mentor1.980 lei
-
Proiect Psihonutritie la VIP FULL Integral14.670 lei
[…] Citeste top 5 greseli la tractiuni! […]