armurabody.com

Top 5 cele mai importante surse de proteine

 In Official Blog

Proteinele reprezintă substanțe organice, fundamentale vieții. Funcțiile pe care acestea le îndeplinesc în organism sunt variate. Atunci când sunt consumate în cantitatea potrivită, au o mulțime de beneficii asupra noastră. 

Există două tipuri de proteine, cele provenite din produse animale/ proteina animală (carne, lapte, ouă). Acestea fiind considerate proteine complete, de cea mai mare calitate, deoarece conțin toți cei 25 de aminoacizi existenți. Al doilea tip este proteina vegetală. Acestea nu conțin toți aminoacizii, însă este mai sănătoasă, iar pentru o alimentație completă, alimentele ce conțin proteină vegetală pot fi combinate între ele. 

ArmuraBody

Iată topul celor cinci cele mai importante surse de proteine: 

Pește și carne slabă

– unele tipuri de pește pot conține până la 94% proteine, un astfel de pește fiind tonul. Pe lângă proteine, peștele este bogat în grăsimi esențiale, precum Omega 3 și 6. Carnea este una dintre cele mai cunoscute surse de proteine, însă pentru a avea un control asupra colesterolului, trebuie s-o alegi și să o prepari cu grijă. Cea mai recomandată carne este pieptul de pui fără piele, carnea de curcan și carnea de vită. Extrem de important este și cum gătim această carne, ideal este la grătar, la cuptor sau în vase de sticlă termorezistentă. 

Lactatele și ouăle

– de obicei sunt recomandate la micul dejun. Acestea sunt bogate în calciu și proteine de calitate. Un singur ou reprezintă 12% din doza zilnică recomandată de proteine. 

Soia

– pe deoparte soia are foarte mulți adepți însă pe de altă parte există și foarte mulți sceptici în ceea ce privește acest produs. Soia conține 33% proteine vegetale, este un produs sățios și are un gust asemănător cu cel al cărnii. Cel mai consumat produs pe bază de soia este brânza tofu. 

Legumele

– legumele de tot felul sunt benefice pentru organism, cele mai consumate pentru aportul de proteine pe care îl au sunt lintea (care indiferent de soi reprezintă 27% din aportul caloric recomandat), fasolea boabe (cu 24% proteine), broccoli, năutul și ovăzul. Legumele, pe lângă faptul că sunt o sursă potrivită și la îndemână de proteine, au și alte avantaje asupra corpului, unele pot preveni problemele cardiovasculare, scad nivelul colesterolului rău, reglează tranzitul intestinal și îmbunătățesc sistemul nervos. De altfel, legumele sunt și foarte bogate în antioxidanți, năutul de exemplu previne apariția bolilor cardiovasculare și controlează apetitul, iar ovăzul este ideal pentru creșterea masei musculare. 

Fructele

– acestea au la rândul lor un anumit procent de proteine în compoziție. Celmai renumit fruct, mai ales în cazul dietelor, este avocado. Acesta conține cele mai multe proteine dintre toate fructele existente. O sursă delicioasă de proteine sunt și fructele uscate, precum nucile, fisticul, alunele de pădure, migdale, caju -ul etc. 

Curs nutriție online

 

Specialiștii în nutriție ArmuraBody îți stau la dispoziție. Scopul nostru este să ajutăm oamenii să slăbească sănătos, să-și atingă obiectivele și să adopte un stil de viață potrivit nevoilor lor.

Contactează-ne chiar acum și schimbă-ți viața!

Pentru mai multe informatii si lucruri interesante, urmareste-ne si pe pagina de Facebook !

Obtine acum o sedinta de consultanta in PsihoNutritie AICI !

Alege sănătatea! Alege ArmuraBody!

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Call Now ButtonObtine apel Gratuit