armurabody.com

Temporizarea meselor inainte si dupa antrenament

 In Official Blog

 

     Nutritia joaca un rol fundamental in remodelarea corporala. Ce mancam inainte de antrenament, dar dupa antrenament? Exista un concept gresit in care oamenii simt ca dupa antrenamentul de seara nu ar mai trebui sa manance? Este corecta aceasta abordare si mai ales este oare benefic?

 

Dupa antrenament, seara mai mananc?

      Conceptul meu ca sportiv este ca cele mai importante 2 mese sunt inainte si dupa antrenament, Desi am incercat antrenamente si fara sa fii mancat (pe stomacul gol) dar si cu mese temporizate am observat ca imi pastrez valorile de antrenament. Inainte de antrenament unii sportivi prefera sa se alimenteze pentru a avea un aport mai mare de energie sau prefera sa se antreneze pe rezervele de glicogen stocate in corp.

Daca masa inainte de antrenament este o optiune de preferinta si adaptare in functie de nivelul de antrenament si durata, in cazul mesei de dupa antrenament abordarea este obligatorie. In timpul efortului corpul trece intr-o faza anabolica. Aceasta perioada este bine sa fie sustinuta din punct de vedere nutritiv si caloric.

Masa de seara nu ingrasa

      Masa de seara nu ingrasa ci numarul total al caloriilor cumulate. Imagineaza-ti balanta calorica in care consideram ca ai ars mai multe calorii decat ai mancat. Desi ultima masa a fost seara dupa antrenament, balanta nu a fost modificata. Totusi este de preferat sa ai mese cu cel putin 2 ore inainte de somn incat bolul alimentar sa intre in procesul de digestie inainte de a intra in starea de somn.

 

      Inainte de masa se recomanda o sursa de carbohidrati complecsi. Acestia sustin nivelul de energie constant pe durata antrenamentului. Daca tipul de antrenament este unul de anduranta si depaseste 1:30- 2h este recomandat sa includem in masa de dinaintea antrenamentului o sursa de grasimi sanatoase.

In acest sens trebuie sa luam in considerare timpul de masa propiu-zis, timpul de digestie si absortia nutrientilor incat ei sa fie disponibili in muschi.

Dupa antrenament e necesar sa refaci rezervele de glicogen si sa ai suficienti aminoacizi pentru a sustine faza anabolica.

Daca doresti sugestii de mese si mai multe informatii despre sport si nutritie aboneaza-te aici.

 

Educam #Romania in #fitness🏋️‍♀️ si #nutritie!🥇#ArmuraBody
📩ABONEAZA-TE pe site pentru articole noi prin e-mail ✅ArmuraBody.com
🏆Programari pentru cei din #Bucuresti #personaltrainer & #nutritionist,#box ,#kickboxing.

Completeaza fisa de nutritie si alege dieta potrivita tie !

Ne vedem pe Facebook

Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
consiliere-in-nutritie-si-psihonutritie-alin-diaconu-nutritionist-antrenor-bucuresti-sector-6-militari- Call Now ButtonObtine apel Gratuit