armurabody.com

Slabire rapida si eficienta in 3 moduri

 In Official Blog

In acest articol o sa iti prezint 3 metode de slabire rapida. Vrei sa slabesti rapid? Ti-am descris mai jos 3 moduri in care poti sa ai o slabire eficienta.

Dieta joaca un rol fundamental deoarece primul aspect presupune reducerea caloriilor cu 10 procente.

Parerea mea este ca dietele de revista sunt acolo doar pentru a face marketing prin asocierea cu o vedeta. Plecand de la conceptul ca o dieta trebuie personalizata in functie de varsta, sex, nivel de activitate, o sa va dau un exemplu scurt.

Calculeaza necesarul de calorii

O persoana de 70 de kg cu un nivel de activitate redus de sex masculin poate avea un necesar de 2100. Desi exista mai multe formule pentru aflarea necesarului caloric toate sunt imprecise.

Pentru inceput, trebuie sa mentionez ca nu exista un calcul precis ci doar estimativ. Ulterior, abordarea se face prin ajustarea modului in care reactioneaza corpul. Acest aspect o sa iti transmita daca ai facut deficit caloric, mentii greutatea sau te ingrasi.

Totusi o metoda simpla si usor de utilizat este sa inmultesti numarul tau de kg cu 30. Urmareste ce se intampla cu greutatea ta dupa 2 saptamani apoi se ajusteaza iar.

Exista foarte multi factori de care trebuie sa tinem cont cand se calculeaza necesarul caloric insa este important sa fie raportat la nivelul de activitate.

Aceeasi persoana de 70 kg cu un necesar de 2100 poate sa slabeasca daca are un job solicitant fizic sau se poate ingrasa daca e sedentar.

Un alt aspect decisiv este procentul de masa musculara fata de procentul de grasime. Tinem cont ca muschii sunt cei care ard calorii. Astfel, cu cat mai multa masa musculara cu atat sunt mai eficiente arderile. Cu cat corpul este stimulat mai des cu atat arderile sunt mai mari. Daca avem in vedere antrenamente mai intense cu atat mai mult se pierde din procentul de grasime.

Inainte de a afla mai multe detalii despre cum poti obtine o slabire rapida vreau sa mentionez ca o abordare foarte agresiva si stricta poate deregla metabolismul si declanseaza ulterior efectul yo-yo.

 

O sa te provoc la un exercitiu de imaginatie. Sa ne imaginam o masina al carei motor este reprezentat de masa musculata iar combustibilul este reprezentat de grasimea stocata.

 

Cum incepi ?

Inainte de orice activitate intensa este important sa fii adaptat la un anumit nivel de fitness. In prima parte este bine sa adaptezi corpul la stresul muscular si apoi sa cresti usor dificultatea exercitiilor. Daca doresti in acest sens, poti aborda metoda de antrenament Armura Body personalizata si adaptata fiecarui individ.

Dupa ce ai trecut de perioada de adaptare fitness avem 3 situatii care te pot ajuta sa accelerezi procesul de slabire si metabolismul.

Slabire rapida cu Armura Body
Bogdan a slabit cu Armura Body

Metoda 1 de slabire Rapida.

Cresterea frecventei de antrenament genereaza un consum mai des al caloriilor. Daca avem un rezervor plin si intentionam sa ne plimbam zilnic cu masina o sa terminam carburantul intr-un timp mai scurt. Pentru incepatori se recomanda 3 sesiuni de antrenament pe saptamana.

Metoda 2 de slabire Rapida

O alta abordare este sa iti imbunatatesti rezistenta la efort pentru a sustine antrenamente mai lungi. Daca decidem sa avem antrenamente de 2 ore o sa avem un consum crescut de calorii. Un drum de 50 km cu viteza constanta o sa consume mai putin decat un drum de 100 km. In fond aceasta metoda reprezinta o abordare de anduranta si nu o consider ca fiind cea mai eficienta. Mai mult, exista riscul sa intervina oboseala, sa te accidentezi sau sa pierzi masa musculara datorita antrenamentelor lungi si istovitoare.

Dupa un antrenament de anduranta corpul se reface mai greu si practic ai o frecventa mai redusa.

Metoda 3 de slabire Rapida

Este momentul de demaraj. Acceleram puternic si turam motorul la maxim. Acest mod de efort este cunoscut ca si cardio HIIT. Antrenamentul de intensitate te ajuta sa ai sesiuni mai scurte de antrenament dar cu un consum de energie ridicat. Aceasta varianta se afiseaza ca fiind cea mai buna abordare. In acest caz este recomandat sa ai o adaptare cardiovasculara buna si sa nu prezinti afectiuni cardiace.

O abordare comuna in salile de sport este reprezentat de saritul la coarda, sprinturi, exercitii pilometrice sau runde de intensitate la box.

Alte moduri pentru a obtine o slabire rapida


Dintre toate aceste variante eu o prefer pe cea mai eficienta conform acestui tabel.

Daca obiectivul tau este sa slabesti rapid si vrei antrenamente eficiente te invit sa gasim o metoda distractiva in care sa arzi calorii prin box.

Fie ca lovesti la palmare sau la sac sau doar vrei sa te simti ca un boxeor te asteptam in Bucuresti- Militari pentru o experienta noua. La pagina de Contact ai harta si posibilitatea de a face programare pentru prima ta sedinta de initiere in box.

 

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
dieta sanatoasa vegetarian nutritionist educatie nutritionala alin diaconu bucuresti romania cum slabesc slabire calorii vegetale Obtine apel Gratuit