armurabody.com

Obezitatea la copii – o problemă estetică sau psihologică

 In Official Blog

În România, gradul de obezitate în rândul copiilor crește alarmant. Acest lucru se datorează multor factori, unul dintre cei mai întâlniți este comportamentul alimentar nesănătos preluat din familie. În cele ce urmează vom vorbi despre generalități, cauze, factori de risc dar și cum poate fi tratată obezitatea la copii. 

Generalități

Un copil obez este un copil care are cu mult peste greutatea normală vârstei lui. Sănătatea unui copil care a ajuns la obezitate este serios afectată. Dacă nu se acordă atenția cuvenită asupra greutății unui copil obez, părinții riscă să crească un viitor adult care va avea probleme cu greutatea, și care, cel mai probabil, va avea numeroase probleme de sănătate. 

ArmuraBody

Cauzele obezității la copii

O principală cauză a dezvoltării obezității la copii este comportamentul alimentar defectuos și educația nutrițională inexistentă în familie. Dacă părinții sunt la rândul lor supraponderali sau obezi, și au un stil alimentar nesănătos, același lucru transmit și copilului. Dietele nesănătoase, cele mult prea bogate în zaharuri și grăsimi, sunt cele care duc copiii, și nu numai, la obezitate.

De altfel, și lipsa mișcării și a exercițiilor fizice este una dintre cauze. Un motiv care explică această cauză este faptul că trăim în era tehnologiei, iar cei mici, la fel ca și adulții, petrec foarte mult timp în mediul online. Copiii preferă să stea în casă și să se joace diferite jocuri video în loc să iasă afară, să alerge și să se joace în natură. Însă aceasta nu este o scuză. Copiii trebuie îndemnați de părinții lor să petreacă mai mult timp afară și să facă mișcare. Pentru ca părinții să fie siguri că cei mici vor accepta să iasă afară, pot ieși în natură împreună, făcând din acest lucru o normalitate. Factorii genetici și funcționarea anormală a glandei endocrine sunt și ei cauze ale obezității la copii.

Factori de risc în ceea ce privește obezitatea la copii

Un adult care în copilărie sau adolescență s-a confruntat cu obezitatea este predispus la numeroase boli la maturitate. Pentru ca riscul de îmbolnăvire să fie eliminat, obezitatea trebuie conștientizată și înlăturată în timp util. 

Probleme de sănătate pot apărea și în perioada copilăriei sau adolescenței la copiii obezi. Iată câteva afecțiuni cu care cei mici se pot confrunta: diabet, probleme ale ficatului, pancreatită, cardiopatie, probleme ortopedice, probleme respiratorii (obturarea căilor respiratorii superioare, restrângerea peretelui dinspre exterior al toracelui, care conduce la apnee în timpul somnului), reflux esofagian, calculi biliari, bulimie, disfuncții în alimentație etc.

Pot apărea probleme cardiovasculare și de hipertensiune atunci când excesul de greutate se acumulează în special în jurul taliei. Acest lucru crește riscul toleranței anormale a glucozei și favorizează apariția diabetului și creșterea colesterolului.

În problema obezității la copii este implicat și factorul emoțional. Deoarece copiii sau adolescenții care se confruntă cu obezitatea vor avea o părere neplăcută despre ei înșiși, și bineînțeles, vor arăta nemulțumirea față de felul în care arată, aceste lucruri duc la riscuri precum: rezultate slabe la învățătură și izolare socială.

Curs nutriție online

Cum poate fi tratată obezitatea la copii? 

Să ai un copil obez nu e un capăt de lume. Acesta poate slăbi și reveni la un stil normal de viață, având nevoie doar de îndrumare și susținere, lucruri care trebuie să vină în primul rând din partea părinților; însă rezultatele cu adevărat mulțumitoare pot fi atinse doar cu ajutorul unui specialist. Primul pas în procesul de slăbire este contractarea unui specialist în nutriție. Un nutriționist te va ajuta mai mult decât îți poți imagina. După efectuarea unor analize și studierea comportamentului alimentar al copilului tău, nutriționistul va crea un regim alimentar personalizat conform nevoilor celui mic. Regimul nu va fi unul distructiv, și nu va înfometa copilul, ci îl va aduce pe drumul cel bun, într-un mod sănătos și plăcut .

Specialiștii în nutriție de la ArmuraBody îți stau la dispoziție. Scopul nostru este să ajutăm oamenii să slăbească sănătos, să-și atingă obiectivele și să adopte un stil de viață potrivit nevoilor lor. 

 

Contactează-ne chiar acum și schimbă-ți viața!

Pentru mai multe informatii si lucruri interesante, urmareste-ne si pe pagina de Facebook !

Obtine acum o sedinta de consultanta in PsihoNutritie AICI !

Alege sănătatea! Alege ArmuraBody!

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
scapa de celulita Call Now ButtonObtine apel Gratuit