armurabody.com

Dietetician

 In Official Blog

Ce este un dietetician? 

Dieteticianul este un specialist în domeniul nutriției, dar și al dieteticii. Pentru a putea lucra, un dietetician trebuie să obțină numeroase diplome, licențe și certificări. După obținerea acestor licențe și certificări, dieteticianul trebuie să urmeze un stagiu sau un program de practică într-o instituție a sănătății. După terminarea acestui stagiu/program de practică, dieteticianul susține un examen, pe care după ce-l promovează poate profesa. 

ArmuraBody

Care este rolul unui dietetician? 

În comparație cu un nutriționist, dieteticianul este mult mai experimentat. Acesta este responsabil cu sfătuirea oamenilor din punct de vedere nutrițional, și bineînțeles, de stabilirea de diete și/sau regimuri alimentare pentru pacienți. În stabilirea dietelor sau regimurilor alimentare, dieteticianul trebuie să țină cont de înălțimea, greutatea și obiectivul de slăbire al pacienților. 

Dieteticianul nu este destinat doar persoanelor care suferă de o anumită afecțiune și care au nevoie de meniuri speciale. Dieteticianul poate fi abordat și de persoanele sănătoase, dar care își doresc să slăbească sau să implementeze în rutina lor un stil de viață sănătos. 

 

Dieteticianul evaluează starea în care se află pacientul, iar apoi, în funcție de organismul și nevoile acestuia îi oferă un regim alimentar. În ceea ce privește persoanele care suferă de diverse afecțiuni, precum supraponderalii, sau cei care suferă de diabet, dieteticianul îi ajută prin crearea unui plan alimentar specific, care corectează deficiențele alimentare existente. 

 

În plus, dieteticianul trebuie să ia în considerare o mulțime de lucruri înainte să întocmească un meniu personalizat. Persoana căreia îi întocmește meniul poate avea anumite gusturi alimentare sau se poate întâmpla să nu consume anumite alimente, dieteticianul trebuie să țină cont de toate aceste lucruri. 

Curs nutriție online

Care este diferența dintre un nutriționist și un dietetician? 

Se întâmplă foarte des ca cele două profesii să fie confundate. Într-adevăr, sunt asemănătoare, însă nu sunt una și aceeași. Nutriționistul are studii universitare, axându-se pe nutrienți, elemente obținute cu acestea și modul în care afectează corpul. Dieteticianul în schimb, are studii superioare în domeniul dieteticii, acesta se concentrează în special pe actul de a mânca și pe liniile directoare dietetice. 

 

Contactează-ne chiar acum și schimbă-ți viața!

Pentru mai multe informatii si lucruri interesante, urmareste-ne si pe pagina de Facebook !

Obtine acum o sedinta de consultanta in PsihoNutritie AICI !

Alege sănătatea! Alege ArmuraBody!

 

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Call Now ButtonObtine apel Gratuit