armurabody.com

Cum faci tractiuni corect? Antrenament culturism spate

 In Official Blog

Tractiunile reprezinta un exercitiu de baza pentru dezvoltarea spatelui.

Pentru a stimula muschii spatelui este necesara o stimulare din cat mai multe unghiuri. Aceasta se pot clasifica in functie de priza pe bara (supinatie, pronatie sau priza neutra).

 

tractiuni corecte la ceafa cum sa armura body antrenor personal online fitness
tractiuni corecte la ceafa cum sa armura body antrenor personal online fitness

 

Cum pot sa fac mai multe tractiuni la bara?

Nu reprezinta nici o rusine daca nu reusesti sa faci tractiuni la bara. In acest sens se urmareste o incarcare progresiva a greutatii la scripete pana ajungi la forta necesara. O alta varianta presupune sa utilizezi o coarda elastica care sa te ajute in faza pozitiva a miscarii. O a treia abordare este sa incepi cu tractiunile la TRX din stand in sezut pastrand picioarele pe sol.

Abordarea numarul 4 este sa soliciti suportul antrenorului tau sa te tina de picioare pentru a diminua balansul si miscarile bruste. In momentul in care muschii iti obosesc poti exercita o usoara inpingere in picioare pentru finalizarea miscarii.

 

tractiuni-la-bara-cu-priza-normala.pronatie antrenor cum se corect

 

Cum fac tractiuni corect?

Toate cele 4 abordari te ajuta sa realizezi mai multe tractiuni insa daca nu poti sa faci nici una cum trebuie procedat? Abordarea pe care o folosesc eu cu elevii mei urmareste 3 etape.

 

  1. Executia corecta din punct de vedere tehnic la scripete.
  2. Antrenarea spatelui in pentru dezvoltarea rezistentei.
  3. Conversia din rezistenta musculara in forta musculara.

Poate ca pare un proces complex insa, din acest motiv multe persoane refuza sa includa aceste tractiuni la bara in programul de antrenament. Abordarea de antrenament a proiectului ArmuraBody reprezinta o metodologie de antrenament specifica pentru dezvoltarea rezistentei si a fortei.

 

Start la tractiuni corecte.

Miscarea de start presupune pozitionarea ta sub bara si alegerea prizei dorite: muschii dezvoltati in miscarea de tragere sunt: marele dorsal, rotundul mare si mic, romboidul, biceps branhial si antrebratul.

Dupa alegerea prizei de tractiune se face contractia scapulara unde pieptul se ridica usor dupa care se urmareste continuarea cursei din flexia bratelor. Miscarea se finalizeaza cand barbia depaseste axa de prindere a bratelor(barbia peste bara). Pentru o executie corecta si eficienta este importanta faza negativa(de coborare) unde este necesar sa controlam miscarea. Orice smucire creaza tensiuni inutile asupra ligamentelor.

Daca greutatea actuala sau forta nu iti permit sa faci tractiunile la bara, iti recomand abordarile de mai sus pentru dezvoltarea rezistentei. Antrenamentul spatelui nu trebuie neglijat.

 

 

Cum respir corect?

Una dintre cele mai des intalnite greseli ca instructor de fitness si antrenor personal este nesinconizarea respiratiei pe executie. De cele mai multe ori, incepatorii in culturism se concentreaza pe a numara executiile sau pe executie si uita sa respire corect. Respiratia se efectueaza astfel: inspir pe ridicare si expir pe coborare. In cazul tractiunilor, se urmareste tragerea barii pe inspiratie si expiratie pe extensia bratelor (revenire).

Iti recomand sa adopti o rutina de antrenament cu tractiuni chiar daca ti se par dificile la inceput. Si fetele pot face tractiuni, nu cauta o scuza! Cu un plan bun de antrenament si o abordare inteligenta de antrenament poti sa reusesti si tu. Daca doresti un plan de antrenament scrie-mi pe office@armurabody.com 

Citeste top 5 greseli la tractiuni!

 

Tu cate poti sa faci ?

🏅Pentru un #lifestyle #sănătos!
Educam #Romania in #fitness🏋️‍♀️ si #nutritie!🥇#ArmuraBody
📩ABONEAZA-TE pe site pentru articole noi prin e-mail ✅ArmuraBody.com
🏆Programari pentru cei din #Bucuresti #personaltrainer & #nutritionist.#box #kickboxing

Completeaza fisa de nutritie si alege dieta potrivita tie !

Ne vedem pe Facebook !

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Antrenor, instructor,Box , Personal, trainer, fitness, Nutritionist, Sali, Bucuresti, Antrenament, Culturism ,Alin Diaconu, Exercitii, acasa , sala, pret ,abonament, armurabody Obtine apel Gratuit