armurabody.com

Cum să-ți întocmești un regim alimentar echilibrat

 In Official Blog

 

Cu toții ne dorim un regim de viață echilibrat, însă pentru a ajunge la viața echilibrată pe care ne-o dorim, trebuie să ținem cont de unul dintre cei mai importanți factori – regimul alimentar! 

Totul vine din alimentație! 

Atunci când vine vorba de stabilirea unui regim alimentar sănătos, bineînțeles că trebuie să lucrăm în primul rând la alimentație. 

Ce trebuie să se regăsească în alimentația noastră? 

  • Proteine din surse bune; 
  • Grăsimi sănătoase; 
  • Carbohidrați cu absorbție lentă;
  • Fibre; 
  • Bacterii bune; 
  • Vitamine; 
  • Minerale. 

Pare o listă lungă și greu de respectat; din fericire, este mai simplu decât crezi! Consumând câteva alimente primordiale, vei acoperi întreaga listă! 

Dieta Rina

Lactatele 

În special iaurtul, deoarece conține bacterii prietenoase cunoscute sub numele de probiotice. Aceste bacterii favorizează digestia și sănătatea întregului sistem digestiv. De asemenea, aceste probiotice au și alte beneficii asupra organismului, precum: reglarea tranzitului intestinal, ameliorarea balonării, a constipației sau a diareei. Nu orice iaurt este bun însă; înainte să cumperi un iaurt, uită-te pe etichetă și asigură-te că are în componența sa următoarele lucruri: culturi vii și active sau bacterii prietenoase precum bifidobacteriile. Toate acestea mențin sănătatea tractului digestiv. În afară de probiotice, prin consumul de iaurt, corpul primește proteine și calciu, alte două elemente esențiale în funcționarea optimă a organismului.

Grăsimile Sănătoase

Grăsimile sănătoase sunt extrem de importante în menținerea unui regim alimentar sănătos. Acestea oferă sațietate și îmbunătățesc funcționarea aparatului cardiovascular. Iată câteva exemple de grăsimi sănătoase: fructele oleaginoase, uleiul de măsline, peștele gras, avocado, ouă. 

Legume și frunze verzi 

Aducând un aport considerabil de vitamine și minerale, legumele și frunzele verzi (precum spanacul, salata, pătrunjelul, valeriana etc.) sunt indispensabile într-o dietă sănătoasă. 

Fructele 

Fructele nu lipsesc nici ele dintr-un regim alimentar sănătos. Acestea sunt niște surse excelente de glucide, vitamine și minerale. 

Sfat! 

Consumă fructele în forma lor naturală, pentru a te putea bucura de toate beneficiile lor.

Cereale integrale

Cerealele integrale conțin carbohidrați cu absorbție lentă, acestea oferind organismului energie. Exemple de cereale integrale sunt: ovăzul, grâul sau quinoa. Să ai un regim alimentar echilibrat nu este deloc dificil! Trebuie doar să ții cont de câteva categorii esențiale de alimente, și mai ales, să-ți cunoști corpul și nevoile. Pentru a-ți putea da seama cu exactitate de nevoile corpului tău, ai nevoie de ajutorul unui specialist! Specialiștii în nutriție și PsihoNutriție de la Armura Body îți stau la dispoziție oricând! Nu ezita să le ceri ajutorul! 

Curs nutriție online

Important!

Specialiștii Armura Body NU recomandă o astfel de dietă, decât după câteva controale amănunțite, definirea nevoilor și scopului pentru care o persoană vrea să urmeze această dietă. 

Noi vom personaliza această dietă pentru tine, pentru nevoile și obiceiurile tale alimentare. Cu noi, succesul îți este garantat, nu ezita să ne contactezi! 

Contactează-ne chiar acum și schimbă-ți viața!

Pentru mai multe informatii si lucruri interesante, urmareste-ne si pe pagina de Facebook !

Obtine acum o sedinta de consultanta in PsihoNutritie AICI !

Alege sănătatea! Alege ArmuraBody!

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
dieta mediteraneana Call Now ButtonObtine apel Gratuit