armurabody.com

Cum să-ți întocmești un program – stil de viață sănătos

 In Official Blog

La un moment dat, fiecare persoană își pune întrebarea „ Cum să adopt un stil de viață sănătos?”.

Știi deja că trebuie să mănânci sănătos, să te hidratezi și să faci sport. Dar de unde începi?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Să începem cu începutul, ce înseamnă mai exact un stil de viață sănătos?

Acest concept nu trebuie asociat întotdeauna cu dietele și slăbitul, deoarece reprezintă mult mai mult.

Un stil de viață sănătos înglobează mai multe aspecte, precum: sănătatea corpului, a psihicului, sănătatea spirituală, emoțională, relațională și financiară.

antrenor box

Care sunt beneficiile menținerii unui stil de viață sănătos?

Cele mai vizibile plusuri ale unui stil de viață sănătos sunt: faptul că te simți excelent în corpul tău, ai mai multă energie, dai un randament crescut pe toate planurile, ai o imunitate crescută.

Pentru a scoate tot ce e mai bun dintr-un stil de viată sănătos, și a vedea rezultate cât mai bune, într-un timp relativ scurt, trebuie să ții cont de câteva principii vitale.

  1.   Alimentația corespunzătoare –  mâncarea reprezintă principala sursă de energie – consultă Piramida Alimentației Sănătoase . Bea multă apă, hidratarea este absolut necesară pentru funcționarea optimă a organismului. De altfel, trebuie să mănânci la ore potrivite, în general, este recomandat să ai 3 mese principale și 2 gustări în fiecare zi, ultima masă fiind luată înainte de ora 18:00.
piramida alimentara

Piramida Alimentara

 

  1.   Odihnește-te – somnul face și el parte din rutina unui stil de viață sănătos.  Pentru a te simți odihnit/ă și plin/ă de energie, trebuie să dormi între 6-8 ore pe noapte. Cel mai odihnitor somn are loc între orele 22:00 -06:00.
  2.   Fă sport regulat – sportul nu trebuie să reprezinte o corvoadă, alege ceva care îți place sau care-ți va fi util,  nu trebuie neapărat să alegi fitness, te poți orienta și către sporturile de contact, înot, și multe altele.
  3.   Menține-ți atitudinea pozitivă – o atitudine pozitivă îți va crește ambiția și te va face mai perseverent, făcând astfel lucrurile mai ușoare.
  4.   Ieși în oraș, socializează – comunicarea cu cei din jur este un factor cheie într-un stil de viață sănătos. Deoarece suntem ființe sociale, avem nevoie de oameni în jurul nostru, găsește persoane speciale, lângă care să te simți bine, asta va aduce un plus de valoare considerabil în viața ta.
  5.   Antrenează-ți mintea constant – dacă nu înveți continuu lucruri noi, mintea ta va începe ușor ușor să îmbătrânească, și odată cu înaintarea în vârstă, vei fi mai puțin capabil/ă să faci lucruri care până atunci ți se păreau normale (ex. nu vei mai ține minte diverse lucruri, îți va fi greu să te concentrezi etc)

 

Acestea sunt cele mai importante obiceiuri recomandate pe care să le implementezi în viața ta.

Dar cum te organizezi în așa fel încât să le cuprinzi pe toate?

După ce ai stabilit care sunt nevoile tale principale, tot ce rămâne de făcut este să te organizezi. 

Ține evidența lucrurilor pe care trebuie să le faci, atât zilnic, cât și săptămânal, organizează-ți treburile astfel încât să ai timp pentru tot ce ți-ai propus.

Important este să îți setezi obiective realiste, nu te supraestima și nici suprasolicita. Fii blând cu tine însuți, evoluează treptat, aceasta este cheia succesului! 

Curs nutriție online

Specialiștii în Nutriție, PsihoNutriție și stil de viată sănătos de la ArmuraBody îți stau la dispoziție! 

Contactează-ne chiar acum și schimbă-ți viața! 

Pentru mai multe informatii si lucruri interesante, urmareste-ne si pe pagina de Facebook !

Obtine acum o sedinta de consultanta in PsihoNutritie AICI !

Alege sănătatea! Alege ArmuraBody1

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
box Bucurestidieta rina Obtine apel Gratuit