armurabody.com

Cum să-mi fac copilul să mănânce sănătos?

 In Official Blog

Cum să-mi fac copilul să mănânce sănătos? Cu siguranță și tu îți dorești pentru copilul tău un stil de viață sănătos și o alimentație de calitate. Însă cum poți face acest lucru atunci când cel mic s-a obișnuit deja să mănânce tot felul de dulciuri, fast-food etc și pur și simplu refuză să mănânce fructe, legume sau mâncare gătită? Dacă și tu te confrunți cu această problemă, atunci acest articol este pentru tine! 

 

Cât trebuie să mănânce un copil? 

În primul rând, cei mici au nevoie de o alimentație echilibrată, care să conțină nutrienți de cea mai bună calitate. Pe parcursul unei zile, un copil are nevoie de trei mese principale și două gustări. În funcție de vârstă, greutate și alte specificații, fiecare copil trebuie să aibă o dietă echilibrată, potrivită organismului său. Acest lucru este făcut cel mai bine de către un nutriționist. Nutriționiștii de la ArmuraBody îți stau la dispoziție! 

 

Pentru copiii de până în cinci ani, alimentația trebuie să se bazeze în principal pe nutrienți de calitate înaltă. De altfel, trebuie să fie evitate cerealele integrale și fibrele în exces. Sunt recomandate: pâinea albă, legumele prelucrate termic. În plus, micuții trebuie să bea doar lapte integral, iar dieta lor să conțină 55% grăsimi. Nici sucurile nu sunt recomandate în această perioadă, deoarece acestea predispun obezitatea și atacă smalțul dinților. Pentru cei mici, apa este băutura ideală, iar în ceea ce privește fructele, ele trebuie mâncate în forma lor naturală. Porția unui copil de până în cinci ani este jumătate din porția unui adult. 

 

Copiii de până în 10 ani au nevoie de o alimentație variată, cu produse diverse care să acopere toată gama de nevoi nutriționale. Porția unui copil de până în 10 ani este de ⅔ din porția unui adult. Ca părinte, ești responsabil pentru întocmirea unui meniu variat și sănătos pentru copilul tău, deoarece acesta nu poate lua deciziile potrivite în ceea ce privește alimentația. Trebuie evitat excesul de lapte și dulciuri și pus mai mult accent pe aportul de carne, pește, ouă și legume. Este recomandat ca micuții să mănânce cât mai multe alimente bogate în vitamina C. 

Dieta Rina

Sfat!

Trebuie să îți înveți copilul că desertul și zahărul sunt produse ce se mănâncă destul de rar, sunt produse opționale. Dacă însă îți este dificil să-ți oprești micuțul din a mânca dulciuri, înlocuiește-le cu variante mai sănătoase, precum dulciurile făcute în casă, etc. Avem un întreg articol despre deserturi sănătoase, îl găsești chiar AICI (link). 

 

În ceea ce privește copiii de până la 15 ani, pentru aceștia, dieta trebuie considerată altfel, deoarece în corpul lor au loc o mulțime de transformări, pe lângă faptul că se dezvoltă în înălțime și greutate, aceștia își modifică și compoziția corporală. Vorbim despre perioada de pubertate, care este cea mai importantă din punct de vedere ponderal pentru un viitor adult sănătos. În această perioadă copiii nu trebuie lăsați să acumuleze kilograme în plus. Pentru a dezvolta o atitudine pozitivă a copilului față de mâncare, îți poți forma următoarele obiceiuri împreună cu acesta:

  • Fii adepta/ul porțiilor corecte de mâncare, însă ține cont și de nevoile copilului tău;
  • Încearcă să reduci cât mai mult consumul de produse nesănătoase, care conțin mult zahăr și grăsimi;
  • Obișnuiește-ți viitorul adolescent să aibă un mic dejun regulat;
  • Înlocuiește gustările nesănătoase cu gustări sănătoase, cu mai puțin zahăr, precum: fructe proaspete sau uscate, produse lactate, semințe și fructe oleaginoase;
  • Evitați semipreparatele și consumați cât mai multe alimente simple, gătite în casă;
  • Obișnuiți-vă copilul să facă sport.

 

Curs nutriție online

În perioada adolescenței, dezvoltarea este extrem de puternică. Din cauza aceasta, nutriția la adolescenți este un subiect vulnerabil. Adolescenții au nevoie pentru a se dezvolta normal de cantități mari de calciu, fier, zinc, magneziu și vitamine. Marele dezavantaj în ceea ce privește adolescenții este faptul că preferă produsele nesănătoase, de tip fast-food, în detrimentul legumelor și fructelor, și al produselor lactate. Adolescenții trebuie să mănânce carne roșie, pește gras, ouă și cereale integrale ca surse de minerale, acizi grași esențiali și proteine de calitate înaltă. Toate aceste lucruri sunt necesare pentru atingerea unei maturizări fizice sănătoase. Ca părinte, este extrem de important să-ți faci adolescentul să aibă un ritm regulat al meselor. Puneți-le la dispoziție produse sănătoase, ușor de consumat. 

Important! 

Copiii nu trebuie forțați să mănânce! Acest obicei pe care-l regăsim la foarte mulți părinți este extrem de greșit, deoarece, făcând aceste lucruri, relația copiilor cu alimentele va deveni una negativă. 

 

Nu uita, copilul este oglinda părintelui! Fă un pas în dezvoltarea sănătoasă a copilului tău, alege ArmuraBody! Nutriționiștii ArmuraBody îți vor face viața mai ușoară în ceea ce privește convingerea copilului de a mânca sănătos; nu numai că aceștia îi vor stabili copilului tău un regim alimentar echilibrat, îi vor oferi și susținere morală și îl vor convinge mult mai ușor să devină adeptul unui stil de viață sănătos. 

Specialiștii în nutriție ArmuraBody îți stau la dispoziție. Scopul nostru este să ajutăm oamenii să slăbească sănătos, să-și atingă obiectivele și să adopte un stil de viață potrivit nevoilor lor.

Contactează-ne chiar acum și schimbă-ți viața!

Pentru mai multe informatii si lucruri interesante, urmareste-ne si pe pagina de Facebook !

Obtine acum o sedinta de consultanta in PsihoNutritie AICI !

Alege sănătatea! Alege ArmuraBody!

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
scapa de celulita Call Now ButtonObtine apel Gratuit