Cresterea in masa musculara, dieta – Primii pasi (1/3)

 In Official Blog

Cresterea in masa musculara se datoreaza unui proces metabolic de reconstructie cunoscut ca hipertrofie.

🏆Programari pentru cei din #Bucuresti #personaltrainer & #nutritionist.#box #kickboxing

Cum putem influenta cresterea in masa musculara?

Pentru dezvoltarea masei musculare e necesar sa indeplinim 3 conditii esentiale:

  • Asigura-te ca furnizezi corpului suficiente calorii, ai o setare a macronutrientilor si ai surse sanatoase. Caloriile din prajituri sau fast food nu au aceeasi valoare nutritiva ca o salata sau o alta mancare sanatoasa.
  • Stimuleaza muschiul eficient. Abordeaza un plan de antrenament personalizat si concentreaza-te pe masurarea progresului. Este important sa fii consecvent si sa inregistrezi o rezistenta musculara si o conversie in forta cat mai buna.
  • Dezvoltarea muschilor are loc cand te odihnesti, nu cand te antrenezi. Asadar muschii cresc cand dormi. Suna paradoxal, chiar amuzant insa procesul de recuperare este cel necesar reconfigurarii tesutului muscular.

Care sunt primii pasi necesari pentru cresterea in masa musculara?

Tehnica.

Inainte de a iti propune un astfel de obiectiv este necesar sa stapanesti bine tehnica de executie deoarece pot fi urmari grave. Daca nu risti sa te accidentezi, riscul tot exista deoarece eficienta o sa fie diminuata de miscari trisate. Este necesar ca muschiul tau sa perceapa momentul de extensie si de contractie totala. Astfel nu exista jumatati de tractiuni, jumatati de flotari sau jumatati de genuflexiuni.

Dieta personalizata sau dieta unui culturist celebru ?

Antrenamentul tau poate fi corect executat si structurat. Randamentul si progresul tau pot fi influentate in mod direct de necesarul caloric. Daca ai un plan de antrenament pentru cresterea in masa musculara de ce sa nu ai si un plan alimentar. Nicio dieta ”imprumutata” de la un mare culturist nu o sa mearga la tine, probabil nici nu o sa poti sa mananci cat el.

Stiai ca nivelul de vitamina A scade concomitent cu sinteza proteica? -(Acest aspect apare deoarece vitamina A ajuta la descompunerea proteinelor)

Stiai ca vitamina D este asociata cu forta de explozie si joaca un rol fundamental in productia de testosteron?

Stiai ca vitamina B6 influenteaza absortia vitaminei B 12. Ambele pot influenta cresterea in masa musculara si recuperarea dupa antrenament.

Daca nici una dintre aceste curiozitati nu le stiai este necesar sa acorzi mai multa atentie nutritiei tale iar ceea ce te poate ajuta in mod real este un plan de alimentatie calculat personalizat.

Completeaza fisa de nutritie si alege dieta potrivita tie !

Ne vedem pe Facebook !

 

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Antrenor, Box , Personal, trainer, fitness,instructor, Nutritionist, Sali, Bucuresti, Antrenament, Culturism ,Alin Diaconu, Exercitii, acasa , sala, pret ,abonament, armurabody,